dèèr bloeie me van op!

Het 25e Bergs Bierfestival gaat door.

Vele hordes moesten worden genomen, de regels nageleefd, en zorgen dat iedereen een fijn en plezierig festival heeft. Nou dat gaat er komen hoor. 18 september tussen 14:00 en 22:00

Helaas moeten we met pijn in ons hart, het Provoosthuis links laten liggen. De huidige overheidsmaatregelen staan het niet toe dat ons vertrouwde provoosthuis onderdeel mag zijn van het festival. Dus als je het festival hebt bezocht loop dan het festivalterrein af, en wip via een aparte ingang nog even binnen bij het Provoosthuis voor een afzakkertje….of twee

De ingang is net als afgelopen jaren aan de kant van de Bosstraat. Hier zal de kaartcontrole plaats vinden, zodat we iedereen toegang kunnen geven tot het festival. Op een speciale pagina kun je je gratis kaarten bestellen. Na het bestellen zullen wij de kaarten naar je toe mailen.
Hoe dat in zijn werk gaat lees je op de bestel pagina. Verder hebben wij ook een supergave Festival app. Met hierin het laatste nieuws, de brouwers en ook hun bieren. Je kunt vanuit de app een mooie selectie maken van de bieren welke je zeker wilt drinken en kan ze vervolgens direct inchecken vanuit de app op untappd. Wij zijn ons commissielid Jacob Francke dan ook heel dankbaar dat we zowel een app hebben voor iOS en een app voor Android.

Een Bergs  bierfestival is niet compleet als er ook geen open bergsche bierkampioenschappen plaats vinden. De keurmeesters zullen de bieren welke in de finale ronde terecht zijn gekomen op de dag van het festival onderwerpen aan een laatste keuring vanuit het keurmeesters lokaal.
Als alle bieren zijn gekeurd, er overleg is geweest tussen de keurmeester, en de winnaars bekend zijn, dan zullen we tijdens festival een heuse prijsuitreiking houden. Dit zal zo rond 18:00 zijn, hoe mooi zou het zijn dat hier een hoop hobbybrouwers bij aanwezig zijn zodat de winnaar onder luid applaus de bokaal van “beste brouwer van Berrege en omstreken” in ontvangst mag nemen.