Hertog Jan bier in de prijzen


Naast de titel in de categorie ‘World’s Best Flavoured Wood Aged’ voor Grand Prestige Vatgerijpt Rutte viel Hertog Jan ook met andere bieren in de prijzen.

Een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hooghoudt, won de gouden medaille in dezelfde categorie. In totaal wint de brouwer uit Arcen 8 medailles tijdens het WK. Het bekendste bier van Hertog Jan, de pilsener, is samen met vijf andere bieren (Grand Prestige, Winterbier, Lentebock, Grand Prestige Vatgerijpt Rutte en Weizener) verkozen tot ‘Country Winner’, waarmee de bieren zich de beste van Nederland mogen noemen in hun categorie.

Grand Prestige Vatgerijpt Rutte
Grand Prestige Vatgerijpt RutteGerard van den Broek, Meesterbrouwer bij Hertog Jan: “We zijn enorm trots dat onze Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is verkozen tot beste bier van de wereld in de categorie vatgerijpte bieren. Heel bijzonder dat onze oer-Hollandse samenwerking met Myriam Hendrickx, de meesterdistillateur van Rutte, heeft geleid tot een bier dat wereldwijd in de prijzen valt. Ook de gouden medaille voor onze Vatgerijpt Hooghoudt is een geweldige erkenning voor onze vatgerijpte Grand Prestige, een speciaal proces waar we in onze brouwerij in Arcen veel tijd en aandacht aan besteden. Daarnaast is het fantastisch dat maar liefst zes van onze bieren zich de beste van Nederland mogen noemen in hun categorie. Hier gaan we zeker met zijn allen op proosten!”

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is één van de bieren uit de Vatgerijpt Jenever editie van 2019. In een unieke samenwerking tussen Hertog Jan en Nederlandse jeneverdestillateurs kwamen twee karakteristieke Nederlandse kwaliteitsproducten samen voor een unieke smaakbeleving. De Vatgerijpte bieren waren eerder dit jaar select verkrijgbaar en inmiddels helemaal uitverkocht. (biernet).