Gebroeders Roodbaard

Facebook @gebroedersroodbaard

www.gebroedersroodbaard.nl

De brouwers en (vrouwkes) van gebroedersroodbaard hebben er weer zin in.

Schorem….nee…bar bier.

Deze mannen tappen (knippen) uit een ander vaatje.

Harige brouwers op het festival. De Bebaarde Brouwer maar ook Gebroeders Roodbaard zullen hun opwachting maken op het Bergs bierfestival.

Buiten het feit dat beide brouwerijen voorzien zijn van een prachtige baard zijn er nog meer overeenkomsten: Steenbergen. Gebroeders Roodbaard heeft hun brouwerij in Steenbergen en Etienne Vermeulen van de Bebaarde Brouwer is er geboren en getogen. Ik voel een collab aankomen 🙂

Roodbaard een graag geziene gast onder de festival bezoekers zal weer een aantal mooie bieren meenemen naar het festival en wellicht zitten daar een paar mooie collabs tussen zoals de Collab met Dutchfox brewery en de collab met Ebontree (over Ebontree later meer 🙂 ) welke inmiddels zijn plaats op het festival ruimschoots heeft verworven. Maar vergeet ook niet de speciale batches van Gebroeders Roodbaard niet, wat te denken van bieren welke op eiken vaten hebben mogen rusten om vervolgens te worden geschonken op het bergs bier festival.

Een brouwer welke zijn sporen ruimschoots heeft verdient en niet alleen als eigen brouwerij aan de weg timmert maar ook heeft gewerkt bij De Molen en op dit moment ook de hoofdbrouwer is bij de Kaapse – Rotterdam, is Etienne Vermeulen. Etienne heeft niet alleen verstand van brouwen maar als gediplomeerd biersommelier ook een neus voor kwaliteit en dat proef je terug in zijn bieren. Een uitgekiende balans van smaken levert prachtige bieren op, maar ook een funky uitstapje is Etienne niet vreemd.

Hij zal op het festival zijn mooiste assortiment bieren schenken, maar is er ook niet vies van om de bierliefhebber te verrassen met speciale bieren of one time batches. En de bebaarde brouwer heeft regelmatig een collab met collega brouwers…..dus wie weet….Een extra reden dus om de bebaarde brouwer te bezoeken op het Bergs bierfestival.

De Bebaarde brouwer

Facebook @debebaardebrouwer

www.debebaardebrouwer.nl