Hallo allemaal,

Vrijdag 21 januari houden we onze virtuele gilde avond vanaf 20:00 

Deze avond houden middels Microsoft Teams. Een Microsoft account heb je hier niet voor nodig, je kunt gewoon als gast deelnemen, maar het is altijd handig om het gratis programma teams wel te installeren, op die manier ben je verzekerd van een geslaagde gilde avond welke technisch ook optimaal werkt en jij ook gebruik kunt maken van je webcam en microfoon als je dat wilt, op die manier is de avond lekker interactief.

Heb je geen teams uitnodiging ontvangen?? laat het even weten en we sturen je alsnog een uitnodiging.

Het bestuur

Downloaden van Teams doe je hier. https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-teams/download-app

Je kunt altijd en vanaf elk apparaat deelnemen aan een Teams-vergadering, ongeacht of u al dan niet een Teams-account heeft. Als je geen account hebt, voert dan deze stappen uit als je wilt deelnemen als gast.

  1. Ga naar de uitnodiging voor de vergadering en selecteer Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering.
  2. Er wordt een webpagina geopend waar je twee opties ziet: Download de Windows-app en deelnemen op internet. Als u deelneemt op internet, kunt je Microsoft Edge of Google Chrome gebruiken. Je browser vraagt mogelijk of Teams je microfoon en camera mag gebruiken. Zorg ervoor dat je dit toestaat, zodat je gezien en gehoord wordt tijdens de vergadering.
  3. Voer je naam in en kies uw audio- en video-instellingen
  4. Selecteer Nu deelnemen wanneer u klaar bent.

De verstuurde e-mail bevat een link waarmee je vrijdag deelt kun nemen aan de gilde avond. Je drukt op de link en je kunt de meeting starten. Wel 1 verzoek: zet in de basis je microfoon zoveel mogelijk uit, dat voorkomt dat er een grote echo in de meeting ontstaat en we elkaar niet kunnen verstaan. Tijdens het stellen van een vraag, of het geven van een reactie kun je uiteraard wel je microfoon aanzetten, of indien je ons deelgenoot wilt maken van een enorme wind…dan mag dat natuurlijk ook.

 

Er bestaat binnen teams ook een chat mogelijkheid, dit kan gewoon tijdens de gehele gilde avond. Wil je een vraag stellen maar wil je je micro uitlaten dan kun je ook (virtueel) je hand opsteken, of de vraag stellen in het chat kanaal.

Tijdens de gilde avond is het mogelijk om de presentator van dienst…onze voorzitter Johan full-screen in beeld te zien, dit doe je middels de volgende optie (spotlight).

klik met de rechtermuisknop op de video van de persoon zelf en selecteer Spotlight in het menu (of Spotlight toevoegen , als iemand anders al in de spotlight staat).

Zijn er verder nog vragen, stuur Bertram een mail, of een app en hij probeert je dan zo goed mogelijk te helpen. Veel plezier op de eerste gildeavond van 2022