Corona update.

Beste Gilde broeders, zusters en cursisten.

Hopelijk gaat het met jullie gezondheid en die van jullie familie en naasten nog steeds goed. Voor het eerst in de geschiedenis heeft het bestuur een online vergadering gehouden. We wilden niet nog langer wachten om te kijken hoe het met het Gilde gaat.
In deze vreemde en lastige tijd met het COVID-19 virus waardoor we zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is het voor het Gilde ook een lastige tijd om iets te organiseren voor ons allen. Daarom deze email met wat updates over onze geplande activiteiten.

De Gildeavonden van maart en april konden niet plaats vinden. Ook die van mei, waarvoor we een interessante spreker hadden uitgenodigd, kan door de regels die de overheid tot 19 mei laat gelden niet plaatsvinden.
Maar in de toekomst wil de spreker graag nog een keer langskomen bij ons voor een Gildeavond: Dat zijn natuurlijk mooie vooruitzichten in deze lastige tijd.
Voor de Gildeavond van juni zijn we aan het kijken hoe we deze virtueel kunnen gaan inrichten, want het is helemaal nog niet duidelijk, als we mogelijk vanaf 1 juni wel weer bij elkaar mogen komen, hoe we met de 1,5 meter regels moeten omgaan voor de Gildeavonden. Dus houd de 12e juni toch even vrij in je agenda. Binnenkort meer info hoe we dit gaan invullen.

Voor de excursie op 4 juni hadden we een leuke reis naar Belgiƫ (Remise 56) en de brouwerij Koningshoeven. Helaas weten we niet of de grenzen binnenkort weer opengaan en of de horeca weer open mag in Nederland. In Belgiƫ pas na 8 juni. Dus kunnen we de excursie voor dit jaar helaas niet laten doorgaan.

De Festivalcommissie was de afgelopen tijd ook zeer druk bezig om alles voor het Bergs Bierfestival gereed te krijgen, maar helaas heeft de commissie moeten besluiten dat het 24e Bergs Bierfestival niet door te laten gaan. Gezien de overheid de corona maatregelen heeft verlengd tot 1 september voor de grote evenementen, is in dit opzicht 19 september te vroeg om het Bergs Bierfestival door te laten gaan, ook in verband met de gezondheid van alle brouwers en bierliefhebbers.
Maar niet getreurd: Op dit moment is de Festival commissie druk bezig om dit jaar het festival toch nog met jullie (virtueel) te kunnen vieren. Houd facebook en de website www.bergsbierfestival.nl even in de gaten voor updates.


Namens het gehele bestuur wens ik jullie veel brouwplezier!

Met brouwgroet,
Johan Tiegelaar.