'T Meuleneind - Hoeven

Een brouwer met passie welke je ook tegen kunt komen op het Hoevens bierfestival

Winnaar van een european private label award, en daar bovenop is de Halderbergs Bombast verkozen als één van de beste bieren van Brabant.

Workshops, barrel aged, bier kazen, het 2e Hoevense bierfestival in de binnentuin van klooster Bovendonk om maar een paar dingen te noemen van deze bezige brouwer uit Hoeven welke zijn roots heeft in het zeeuwse.

Brouwerij ‘t Meuleneind zal dus niet alleen aanwezig zijn op het Bergs Bierfestival, maar ook kun je hun bieren proeven op het Hoevens bierfestival wat dit jaar op 3 augustus 2019 voor de 2e keer gehouden zal worden –www.bovendonk.nl/nl/hoevens-speciaalbier-festival

 

De oorsprong van Brouwerij ‘t Meuleneind ligt in het Zeeuwse Westkapelle. De brouwer groeide op als boerenzoon en verbaasde zich over de uitgestrektheid van de graanvelden, die elk jaar in augustus opgegeten worden door enorme dorsmachines. Hoe het geoogste graan zijn weg vervolgde en middels diverse processen z’n weg vond in de voedselketen heeft de brouwer altijd geïnspireerd. De liefde voor bier en het ontrafelen van het mysterie rond het brouwproces bracht de verbinding tussen het groeien en bloeien op de Zeeuwse velden en het Brabantse genieten.

 

Een paar jaar geleden begon het brouwen amateuristisch. Het eerste brouwsel was een extract in blik met wat water erbij, waarbij de smaak wel wat te wensen overliet. Nu een aantal jaar later is wat begonnen is als hobby uitgegroeid tot een heuse brouwerij. Op 25 maart 2017 is de eerste charge van 750 liter Halderbergs Blond gebrouwen. Inmiddels hebben heel wat bieren. Onder andere: Halderbergs Weizen, Halderbergs Dubbel, Halderbergs Tripel, Halderbergs Bombast, Halderbergs IPA, Halderbergs WIPA en Halderbergs Quadruppel.

 

Naast de bieren die er op dit moment worden verkocht bij verschillende winkels in en om Brabant en hun webshop, Zijn er nog meer producten te vinden in de collectie. Onder het kopje: ‘anderen producten’ vind je namelijk een collectie producten die een hobbybrouwer nodig heeft om het perfecte biertje te brouwen.