Grolsch en Cambrinus presenteren rauchbock op de Bokbierdag

Zondag 13 oktober kun je helemaal los in het historische centrum van Hanzestad Zutphen. Een optocht met historische voertuigen en diverse bierkarren en natuurlijk tientallen verschillende soorten Bockbier zijn de bekende ingrediënten. Speciaal voor deze dag hebben Grolsch en de Zutphense Stadsbrouwerij Cambrinus de handen ineen geslagen. Het resultaat: een Rauchbock van 9%!
 
Gerrit Wolf van Stadsbrouwerij Cambrinus kijkt al tijden uit naar de Nationale Bokbierdag in zijn stad Zutphen. Elk jaar weer scoort de brouwmeester hoge ogen met zijn zware Hanzebock. Voor bierliefhebbers is een bezoek aan de Bokbierdag niet compleet zonder een glas Hanzebock van Gerrit. Uiteraard is dit bier ook dit jaar volop verkrijgbaar. Maar er is dus meer.
 
 
 

Grolsch-gist

Gerrit Wolf en Marc Janssen van Grolsch zijn samen gaan zitten. Het idee was om een Rauchbock te brouwen. “Eentje met subtiele rook. Niet zo’n rookbier waarbij je het gevoel hebt dat je een asbak leeg eet. Nee, eentje met subtiele rooktonen”, vertelt Gerrit. De Hanzebock was het vertrekpunt. “We hebben het recept wat aangepast door rookmout toe te voegen en – en dat is best bijzonder – we hebben de Grolsch gist gebruikt uit de Grolsch Pilsener”, aldus Marc Janssen, meesterbrouwer van Grolsch.