WAAROM WÁS ER GEEN BROUWERIJ IN BERGEN OP ZOOM?

Bergen op Zoom is een bourgondische stad. Bij veel activiteiten draait het om eten en drinken. Een BOZtoberfest, de proefmei of Foodstoet, het jaarlijkse Bierfestival en de vastenavend zijn steevast uitverkocht en drukbezocht.

In een dergelijke stad, met in de regio volop streekproducten, en in een tijd waarin het ambacht de boventoon voert ten opzichte van “grote’ concerns ontbreekt een goed ambachtelijk bier. Verbonden aan stad en streek. Bier, gebrouwen in een brouwerij ín de stad, op basis van het traditionele brouwproces met een moderne uitstraling.

Het feit dat dit alles ontbrak in een stad met een rijke brouwgeschiedenis als die van Bergen op Zoom is de start van Brouwerij Sterck geweest.

STERCK aanwezig op het Bergs bierfestival

Bij brouwerij Sterck willen ze graag een totaal beleving bieden. Behalve het nuttigen van een Sterck pintje is hun brouw installatie zichtbaar voor bezoekers. En bestaat er tevens de mogelijkheid om je laten informeren over, onder andere, het brouwproces bij de aanwezige brouwmeesters.

Om die beleving extra kracht bij te zetten zijn de bieren van Brouwerij Sterck ook verkrijgbaar op het Bergs Bierfestival. Zij zullen hun standaard assortiment meenemen, maar ons waarschijnlijk ook nog gaan verrassen met een aantal specials. Verder heeft brouwerij Sterck ook bijgedragen aan de ontwikkeling van het festivalbier 2019 en heeft het Bergsch Biergilde haar festivalbier gebrouwen in de ketels van Brouwerij Sterck.

Keep In Touch

Brouwerij Sterck | +31 164 319 000 | Bosstraat 7 | 4611NA | Bergen op Zoom