Bergs Bierfestival 2022

Na een (mogen we toch wel zeggen) zeer geslaagde “corona” editie in 2021 waarbij we een maximaal bezoekersaantal hadden van 750…en die waren er ook, mogen we dit jaar blij zijn dat we het festival weer kunnen organiseren in “oude” stijl.

Dus geen kaarten verkoop, geen maximaal aantal bezoekers…..nee gewoon een lekker ouderwets gevulde Potterstraat waarbij we ook erg blij zijn dat “onze” uitvalsbasis tijdens het festival
-Het Provoosthuis- weer onderdeel is van het festivalterrein.
Zij bieden ons en de keurmeesters welke ook dit jaar weer meer dan 225 ingestuurde bieren zullen gaan keuren voor het OBBK (open bergsche bierkampioenschappen) een welkom onderkomen.
Het OBBK beleeft dit jaar zijn 30e editie en om dat kracht bij te zetten vallen er behalve de eeuwige roem nog veel meer prijzen te winnen dit jaar. 

We zijn er blij dat wij Fermentis (by Lassafre), Brouwmaatje (specialist in brouwmaterialen), SBI Homebrew en mouterij Swaen (making malt a craft) bereid hebben gevonden om deze mooie prijzen te schenken
dus dit maakt het voor de hobbybrouwers van het OBBK zeer de moeite waard om het festival te bezoeken en om 16:00 de prijsuitreiking in het Provoosthuis bij te wonen waar ook tal van extra prijzen onder de aanwezige deelnemers wordt verloot.

Maar we hebben ook weer een aantal vaste waarden op het festival van bekende brouwers welke we op jullie verzoek hun bieren laten schenken. 
En uiteraard hebben we dit jaar ook weer een aantal mooie “nieuwe” brouwerijen weten te strikken die hun lekkerste bieren meebrengen naar het Bergs Bierfestival.

Ook aan de nodige heerlijke versnaperingen is gedacht. De lekkerste snacks uit de frituur, inmiddels een vaste waarde op ons festival, en tevens breiden wij dit jaar uit met een foodtruck voor een heerlijk warm broodje en de lekkerste fingerfood…..heerlijk bij al dat speciaalbier.

En zoals altijd maken we in aanloop naar het festival vanaf september wekelijks een aantal brouwerijen bekend welke op het festival aanwezig zullen zijn…..dus houd onze facebook pagina en website in de gaten.

We zien jullie allemaal heel graag op 17 september tussen 14:00 en 22:00 in de Potterstraat.

Namens het Bergsche bierbrouwers gilde, Dank je wel!!