FOODPARING

Het Bergsche Bierbrouwers Gilde match elk jaar op het bierfestival de mooiste festival
bieren met de lekkerste smaken. Laat je verrassen.

Door Bertram van Beers

De laatste jaren is er een enorme opmars van speciaal bieren gaande. Daar waar eerst een beperkte groep liefhebbers zich hierin interesseerde heeft het inmiddels de aandacht van een heel breed publiek. Dit zien we ook terug in de hoeveelheidbrouwerijen (waarvan we weer enkele nieuwkomers op het festival mogen ontvangen)en verkooppunten. 

Maar ook bij restaurants die in plaats van het traditionele glas wijn of standaard glas pils nu ook bieren serveren en adviseren bij de maaltijd.

Het combineren van (in ons geval bier) met eten noemen we ook wel Food Pairing.

Dit willen we zelf ook kunnen! Maar waar te beginnen? En welke smaken en biertypes

combineren goed?

Al dit soort vragen zullen behandeld worden tijdens een introductie class – Food Paring.

“Foodparing is maatwerk. Smaken kunnen elkaar in harmonie brengen, of verstevigen. Maar ook uit balans brengen….daar ligt de uitdaging”

Tijdens de foodparing sessies op het Bergs Bierfestival zal in worden gegaan. Op verschillende bier smaakstijlen en de daarbij behorende smaakcombinaties. Dit staat in de food kringen beter bekend als het “smaakhaakje” laat je dan ook verrassen door de diverse soms niet voor de hand liggende combinaties.