Open Bergsche Bierbrouw Kampioenschap

Het Bergsche Bierbrouwersgilde organiseert tijdens het Bergs Bierfestival elk jaar het Open Bergse Bierbrouw Kampioenschap (OBBK).

Dit is een wedstrijd waar amateurbierbrouwers uit binnen en buitenland hun eigen gebrouwen bier door gediplomeerde bierkeurmeesters van het bierkeurmeesters gilde kunnen laten beoordelen. De bieren worden verdeeld in een 5-tal klassen; licht van kleur en laag alcohol percentage, donker van kleur en laag alcohol percentage, licht van kleur hoog alcohol percentage, donker van kleur en hoog alcohol percentage,en een vrije klasse voor de overige bieren. Na het Open Nederlands Kampioenschap (ONK), wat elk jaar wordt gehouden, is het OBBK de grootste openbare wedstrijd van Nederland.

Uit de winnaars van de verschillende klassen wordt uiteindelijk de algemeen kampioen bepaald en deze mag zich gedurende een jaar

“de beste brouwer van berrege en omstreken”

noemen. Naast de eeuwige roem wordt de wisseltroffe in de vorm van een reuze bierpul uitgedeeld. Daarnaast wordt ieder jaar door onze sponsor “le Marquis” de massief zilveren ere-speld beschikbaar gesteld.