Als organisator van het ONK, was het voor Amsterdamse Brouwvereniging De Bierkaai niet meer dan logisch om dit jaar een Amsterdams bier als kloonbier te kiezen. En wat dan beter dan een bier van de oudste brouwerij van de stad?

 

De bierkaai

Organisatie onk 2020

Al 17 jaar is IJwit een van de populairste bieren van Amsterdam en zeker in de zomer is het inmiddels niet meer van de terrassen weg te denken. Een stevig witbier dat gevaarlijk lekker doordrinkt. Licht troebel, mooi goud van kleur en met een zachte schuimkraag. De toevoeging van korianderzaad en citroen zorgt voor licht kruidige en citrusachtige tonen. Door de fijne licht zoete afdronk is de IJwit een geweldige dorstlesser.

En aangezien IJwit net als alle andere bieren van Brouwerij ‘t IJ ongefilterd en ongepasteuriseerd is, is het voor amateurbrouwers misschien wel mogelijk om heel dicht in de buurt te komen van het origineel.

Dus scoor een flesje IJwit, analyseer hem (en vergeet niet te genieten), probeer hem zo goed mogelijk te klonen en wie weet word je de winnaar van de Kloonklasse van het ONK2020!